Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Placaté grilované kuře

Je až neuvěřitelné, co udělá obyčejné ‚rozplácnutí‘ s chutí kuřete. Přesvědčte se o tom sami!

Vydání: 2006/6
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 2-4
Doba přípravy: Více než hodinu
Marinování: 30 minut
PT1H
Marináda

Ingredience

    • kuře o váze zhruba 1,3 kg, upravené
    • naplocho (viz Jak na věc)
    • trocha piva nebo vody na potření
    • 2 rozčtvrcené citrony k podávání

    NA MARINÁDU

    • 3 lžíce olivového oleje + trocha k podávání
    • 1 lžička pálivé papriky + trocha k podávání
    • 1 rozdrcený stroužek česneku
    • kůra a šťáva z jednoho citronu
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1.  Smíchejte suroviny na marinádu a směsí potřete kuře ze všech stran. Nechte aspoň půl hodiny marinovat v chladničce.

2.  Položte kuře do středu grilu a opékejte pět minut z každé strany. Pak ho odsuňte ke kraji, pravidelně otáčejte a sem tam potřete pivem či vodou. Než kuře sundáte z grilu, nařízněte maso mezi stehny a hrudní kostí a přesvědčte se, že je propečené: mělo by být bílé a pevné.

3.  Sejměte a nechte zakryté deset až patnáct minut odpočívat. Naporcujte, pokapejte citronovou šťávou i olivovým olejem a posypte  paprikou. Podávejte s dílky citronu.

Na pánvi 
Pánev rozpalte na střední teplotu a kuře pečte dvacet až třicet minut z obou stran pod pokličkou z woku – pára napomůže vaření. Kdyby se vám kuře zdálo suché, zakápněte ho trochou piva či vody.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

28x pečené kuře

Komentáře

Obrazek uzivatele
Že vraj viď Jak na věc - a kde nič, tu nič! A pritom bez toho ten recept nie že je neúplný - ale chýba mu to podstatné!!! Aký zmysel má uverejnenie takéhoto receptu na internete keď si tak či tak musím pozrieť tlačený časopis?
Obrazek uzivatele
Jako upoutávka na ten časák, Aiculiku!
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/06, str.49

Přidat komentář