Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Enchiladas se špenátem

Vhodné pro vegetariány

Vydání: 2006/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M
Mexická

Ingredience

    • 3 lžíce olivového oleje + trocha na potření zapékací misky
    • svazek jarní cibulky, nakrájené
    • 2 prolisované stroužky česneku
    • 200 g hlívy ústřičné, očištěné a nakrájené
    • 400 g listového špenátu, spařeného a vymačkaného
    • 150 g gorgonzoly (můžete použít i jiný sýr s modrou plísní)
    • sůl a pepř
    • 4 špenátové tortilly
    • strouhaný čedar na zapečení

Příprava jídla

1.  Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů a vymažte zapékací formu. V pánvi rozpalte olej a doměkka na něm osmahněte cibulku; po chvíli přisypte česnek a hlívu. Poduste a přidejte špenát i gorgonzolu. Promíchejte, osolte (pozor, sýry s modrou plísní bývají dost slané), opepřete a odstavte. 

2.  Špenátovou hmotou naplňte kornouty z tortill a postavte je na ,špičku‘ do zapékací misky. Posypte sýrem a asi pět minut zapékejte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mexická polévka

Hovězí burritos

Skořicové chipsy

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/06, str.22

Přidat komentář