Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Enchiladas se špenátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1993 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 239 g
Tuky 76 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vhodné pro vegetariány

Suroviny

olivový olej 3 PL
+ na potření zapékací misky
jarní cibulka 1 svazek
nakrájená
česnek 2 stroužky
prolisované
hlíva 200 g
očištěná, nakrájená
listový, spařený, vymačkaný
lze použít i jiný sýr s modrou plísní
sůl
pepř
čerstvě mletý
špenátová
strouhaný, na zapečení

Postup

1

Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů a vymažte zapékací formu. V pánvi rozpalte olej a doměkka na něm osmahněte cibulku; po chvíli přisypte česnek a hlívu. Poduste a přidejte špenát i gorgonzolu. Promíchejte, osolte (pozor, sýry s modrou plísní bývají dost slané), opepřete a odstavte.

2

Špenátovou hmotou naplňte kornouty z tortill a postavte je na ,špičku do zapékací misky. Posypte sýrem a asi pět minut zapékejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/7

Komentáře

10.09.2007 20:42
Recept se nachází v č.7/06, str.22

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč