Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hovězí burritos

Jíst rukama povoleno

Vydání: 2006/7
Autor:
Hodnocení:
20 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Mexická

Ingredience

    • 4 lžíce rostlinného oleje
    • 1 malá cibulka, jemně nakrájená
    • 4 prolisované stroužky česneku
    • 1 rovná lžička drceného kmínu
    • 1 lžička sladké papriky
    • 500 g mletého hovězího masa
    • sůl
    • 1 lžíce chilli koření
    • hrst čerstvého koriandru + trocha na ozdobu
    • 400 g konzervovaných sekaných rajčat
    • 4 tortilly (my jsme použili paprikové)

Příprava jídla

1.  Na pánvi rozpalte olej a doměkka na něm osmahněte cibulku; trvá to asi dvě minuty. Přidejte prolisovaný česnek, kmín a lžičku sladké papriky a nechte je rozvonět. Směs je třeba neustále míchat, paprika se ráda připaluje. Asi po minutě přisypte maso.

2.  Vařečkou rozdělte hovězí na drobné kousky a ty pak opékejte, dokud na nich neuvidíte ani jediný růžový kousek – všechno maso by mělo být opečené do hněda.

3.  Osolte, přidejte chilli a vlijte rajčata. Stáhněte plamen a asi čtvrt hodiny vařte, aby se odpařila část tekutiny. Na závěr přisypte část koriandru. Směsí naplňte tortilly, zarolujte a ozdobte zbylým koriandrem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mexická polévka

Enchiladas se špenátem

Skořicové chipsy

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/06, str.23
Obrazek uzivatele
Burrito (mn. č. burritos) má obsahovat fazole, dále často např. rýži. Místo "chilli koření" chilli papriky a dále se dochucuje omáčkami, např. guacamole...

Přidat komentář