Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládovo-mandlový cheesecake

Americká inovace – korpus z drcených sušenek a krémová tvarohová náplň – spojila síly s tabulkou čokolády. Snadná příprava umocní jeho sex-appeal, ale pozor: výsledek má slastně ničivé následky!

Vydání: 2006/12
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 20 minut
Chlazení: 8 hodin
PT1H5M
Pečení 1:05
Dort Americká

Ingredience

    • 1/4 kg drcených (čokoládových i jiných) sušenek
    • 120–150 g rozpuštěného másla
    • 200 g mletých mandlí,
    • 200 g moučkového cukru
    • 350 g mascarpone
    • 3 velké vejce,
    • 75 g rozpuštěné čokolády na vaření
    • 1 lžící kakaa
    • špetkou vanilky
    • několik lžíc smetany ke šlehání
    • 2 lžíce kukuřičného škrobu
    • hoblinky bílé i tmavé čokolády

Příprava jídla

1 1/4 kg drcených (čokoládových i jiných) sušenek spojte se 120–150 g rozpuštěného másla a 200 g mletých mandlí, natlačte do formy o průměru 25 cm (uhlaďte obrácenou lžící a dejte přes noc do chladu ztuhnout).
 
2 200 g moučkového cukru a 350 g mascarpone smíchejte s 3 velkými vejci, 75 g rozpuštěné čokolády na vaření, 1 lžící kakaa, špetkou vanilky, několika lžícemi smetany ke šlehání a 2 lžícemi kukuřičného škrobu.
 
3 Vlijte na korpus a pečte 10 minut při 200 stupních a pak 55 minut při 130 stupních. Nechte vychladnout na mřížce, uvolněte, vyjměte, ozdobte hoblinkami bílé i tmavé čokolády. I upečený koláč zůstává krémovitý, což příjemně kontrastuje s křupavým korpusem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Horká čokoláda s vanilkou

Pěnové nočky (quenelles)

Koláč Margot

Tiramisu

Rozpuštěná a upečená čokoláda

Čokoládový hrneček

Čokoládová trikolora (pavé)

Plovoucí ostrovy

Koláč s čokoládovou polevou

Ruská cigárka

Tuiles (lístky)

Marokánky

Komentáře

Obrazek uzivatele
opakovanými pokusy jsem došla k názoru, že mandle v korpusu jsou zbytečné, bez nich mi chutná lépe
Obrazek uzivatele
I přesto, že jsem zaměnila mascarpone za levnější variantu - plnotučný tvaroh, výsledek byl úžasný! Doporučuji.
Obrazek uzivatele
Vyzkoušela jsem a výsledek na výbornou! ostatní strávníci si pochvalovali právě čokoládovo-MANDLOVOU chu´t,takže mandle doporučuji nevynechat, ale mascarpone se dá nahradit pomazánkovým máslem.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v příl.č.12/06, str.10
Obrazek uzivatele
Krém se kupodivu nesrazil, ale po upečení ani nestuhl. Zakrojili jsme a on...vytekl. Je to tím, že byl málo vychazený?
Obrazek uzivatele
Opravdu výborný. Navrch jsem místo čokolády dala směs lesního ovoce s trochou želatiny a to cheesecake dotáhlo do naprosté dokonalosti.
Obrazek uzivatele
TAK MAM STEJNY PROBLEM. KOLEC PO UPECENI NEZTUHNUL UPROSTRED. JEN CCA 5 CM OD OKRAJE. KDE JE PROBLEM??? ... PORADITE NEKDO?
Obrazek uzivatele
Měla jsem stejný problém, dobu pečení jsem proto upravila. Koláč je potřeba péct alespoň hodinu a třictvrtě, takto se mi to osvědčilo.
Obrazek uzivatele
Naozaj výborný cheesecake, vydaril sa mi a teraz si na ňom pochutnávam. :-)

Přidat komentář