Americká inovace – korpus z drcených sušenek a krémová tvarohová náplň – spojila síly s tabulkou čokolády. Snadná příprava umocní jeho sex-appeal, ale pozor: výsledek má slastně ničivé následky!
Suroviny
sušenky
¼
kg
drcené, čokoládové i jiné
máslo
120
g
rozpuštěné
mandle
200
g
mleté
moučkový cukr
200
g
mascarpone
350
g
vejce
3
ks
velká
čokoláda na vaření
75
g
rozpuštěná
kakao
1
PL
vanilka
1
špetka
smetana ke šlehání
5
PL
škrob
2
PL
hobliny z bílé i tmavé čokolády
Postup
1
1/4 kg drcených (čokoládových i jiných) sušenek spojte se 120–150 g rozpuštěného másla a 200 g mletých mandlí, natlačte do formy o průměru 25 cm (uhlaďte obrácenou lžící a dejte přes noc do chladu ztuhnout).
2
200 g moučkového cukru a 350 g mascarpone smíchejte s 3 velkými vejci, 75 g rozpuštěné čokolády na vaření, 1 lžící kakaa, špetkou vanilky, několika lžícemi smetany ke šlehání a 2 lžícemi kukuřičného škrobu.
3
Vlijte na korpus a pečte 10 minut při 200 stupních a pak 55 minut při 130 stupních. Nechte vychladnout na mřížce, uvolněte, vyjměte, ozdobte hoblinkami bílé i tmavé čokolády. I upečený koláč zůstává krémovitý, což příjemně kontrastuje s křupavým korpusem.
Komentáře