Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tuiles (lístky)

Jednou z nejhezčích vlastností čokolády je tvárnost. Bez problémů se rozpustí a pak zase ztuhne v úplně jiném tvaru a podobě. V dobrých restauracích je zvykem nabízet hostům jako pozornost podniku drobné čokoládové bonbony, zvané petits fours. Doma můžou tuhle roli klidně převzít čokoládové lístky, které posypete oříšky. Uchovejte je v pohotovosti mezi vrstvami ubrousků v plechové krabici na chladnějším místě.

Vydání: 2006/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 20 kousků
Doba přípravy: Více než hodinu
Chladnutí: 30-60 minut
P
Cukroví Francouzská

Ingredience

    • 200 g jakékoli kvalitní čokolády
    • 1 lžička nasekaných pražených lískových oříšků nebo mandlí
    • 1 lžíce drcených pražených oříšků na posypání

Příprava jídla

1 Čokoládu rozpusťte v mikrovlnce nebo nad parou a přimíchejte oříšky či mandle. Na list voskového papíru naneste lžící hromádky hmoty a rozetřete je na velmi tenká kolečka v řadách po čtyřech. Až začne čokoláda tuhnout, nastříhejte papír na pruhy a položte ho přes formičky (obrácené misky nebo lžíce), aby čokoláda získala tvar. Po půlhodině až hodině obraťte a stáhněte papír. Posypte praženými oříšky.

TiP  Tmavá čokoláda se rozpouští lépe než bílá, ale obě to zvládnou i v mikrovlnce. U bílé ji nastavte na střední výkon a prohřívejte 30–45 vteřin, promíchejte a ještě půl minuty zahřívejte. Tmavá se rozpouští dvě až tři minuty při 75% výkonu; v polovině doby ji promíchejte. Sražené bílé čokoládě už není pomoci, tmavou můžete prošlehat s pár kapkami rost-linného oleje, ale bude to znát na chuti.
Nahlásit chybu v receptu
reklama

Přidat komentář