Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sýr s pršutem a řeřichou

Klasický smažený sýr doznal několika změn a dostal vánoční podobu. Když osmažíte kozí sýr, můžete si přičíst deset bodů za chuť. Není to ale podmínkou, zvolit můžete jakýkoli jiný kvalitní plísňový sýr; ozvláštní ho spojení s vláčným pršutem a svěží zelenou řeřichou. Dokonalou tečkou je zálivka, která může nahradit obligátní tatarskou omáčku; podávejte ji zvlášť, aby si každý zakápl podle chuti.

Vydání: 2006/12
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Smažení 0:10
Italská

Ingredience

    • 4 sýry s bílou plísní (kozí, camembert, brie, hermelín)
    • 3 bílky, rozšlehané vidličkou
    • strouhanka na obalení
    • olej na smažení
    • 200 g pršutu nebo podobné tmavé sušené šunky
    • 2 lžíce řeřichy
    • na zálivku
    • 2 lžíce octa balsamico
    • 1 lžička tekutého medu
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1.  Přísady na zálivku spolu prošlehejte vidličkou a směs přelijte nejlépe do džbánku.

2.  Protáhněte sýr rozšlehanými bílky a pak důkladně obalte ve strouhance. Pořádně ji k sýru přitiskněte, případně ho obalte dvakrát. Na talíře si připravte šunku, sýr prudčeji z obou stran osmažte, nechte přebytečný tuk krátce odsát na vrstvě ubrousků nebo kuchyňského papíru a ihned neste na stůl. Na talířích ozdobte řeřichou a omáčku podávejte zvlášť.

Odlehčete to
Nechcete-li sýr smažit, jen ho krátce prohřejte v troubě. Podávejte pouze posypaný strouhankou, kterou jste opražili na troše másla.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rybí polévka

Terinka z vepřového masa

Krémová polévka z pečených kaštanů

Smažený kapr v kefírovém těstíčku s mandlemi

Losos v listovém těstě

Šunka nasladko

Krůta se švestkovo-kaštanovou nádivkou

Vánoční bramborový salát

Gratinované brambory Dauphinoise

Šťouchané brambory s rozmarýnem

Kapusta s lískovými oříšky

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/06, str.36

Přidat komentář