
Sýr s pršutem a řeřichou
Klasický smažený sýr doznal několika změn a dostal vánoční podobu. Když osmažíte kozí sýr, můžete si přičíst deset bodů za chuť. Není to ale podmínkou, zvolit můžete jakýkoli jiný kvalitní plísňový sýr; ozvláštní ho spojení s vláčným pršutem a svěží zelenou řeřichou. Dokonalou tečkou je zálivka, která může nahradit obligátní tatarskou omáčku; podávejte ji zvlášť, aby si každý zakápl podle chuti.
Vydání: 2006/12
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 sýry s bílou plísní (kozí, camembert, brie, hermelín)
- 3 bílky, rozšlehané vidličkou
- strouhanka na obalení
- olej na smažení
- 200 g pršutu nebo podobné tmavé sušené šunky
- 2 lžíce řeřichy
- na zálivku
- 2 lžíce octa balsamico
- 1 lžička tekutého medu
- sůl a pepř na dochucení
Příprava jídla
1. Přísady na zálivku spolu prošlehejte vidličkou a směs přelijte nejlépe do džbánku.
2. Protáhněte sýr rozšlehanými bílky a pak důkladně obalte ve strouhance. Pořádně ji k sýru přitiskněte, případně ho obalte dvakrát. Na talíře si připravte šunku, sýr prudčeji z obou stran osmažte, nechte přebytečný tuk krátce odsát na vrstvě ubrousků nebo kuchyňského papíru a ihned neste na stůl. Na talířích ozdobte řeřichou a omáčku podávejte zvlášť.
Odlehčete to
Nechcete-li sýr smažit, jen ho krátce prohřejte v troubě. Podávejte pouze posypaný strouhankou, kterou jste opražili na troše másla.
2. Protáhněte sýr rozšlehanými bílky a pak důkladně obalte ve strouhance. Pořádně ji k sýru přitiskněte, případně ho obalte dvakrát. Na talíře si připravte šunku, sýr prudčeji z obou stran osmažte, nechte přebytečný tuk krátce odsát na vrstvě ubrousků nebo kuchyňského papíru a ihned neste na stůl. Na talířích ozdobte řeřichou a omáčku podávejte zvlášť.
Odlehčete to
Nechcete-li sýr smažit, jen ho krátce prohřejte v troubě. Podávejte pouze posypaný strouhankou, kterou jste opražili na troše másla.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
5. Leden 2008 10:03