Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ryba v novinách

Tenhle efektní trik jsem odkoukala od Jamieho Olivera, který ho předváděl v televizním pořadu o vaření. Na první pohled se to zdá neuvěřitelné: celou vykuchanou rybu naplníte voňavými bylinami, důkladně okořeníte, zabalíte do novin a dáte na gril. Vtip spočívá v tom, že než noviny shoří, bude losos nebo pstruh hotový.

Vydání: 2004/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Středomořská

Ingredience

    • 2 kg ryb (losos nebo jiná mořská ryba, z říčních je výborný pstruh)
    • velký svazek aromatických bylin (kopr, pažitka, petrželka)
    • 1 paličku česneku
    • drcené sušené chilli papričky podle chuti
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. rybu vykuchejte a rozkrojte tak, aby vznikla kapsa (nebo o takovou ,úpravu‘ požádejte v obchodě). Posolte, vymažte zevnitř i zvenku česnekem, okořeňte pepřem nebo chilli a naplňte bylinkami.

2. zabalte do papíru na pečení a do novin a omotejte lýkem. Grilujte z obou stran 15 až 20 minut. Podávejte s grilovanými bramborami či se salátem.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
A co to olovo v tiskařské černi, když tedy v novinách? Není z ryby tak trochu časovaný granát?
Obrazek uzivatele
Ten dil pripravy lososa jsem videla. Podle puvodniho Jamieho receptu se ryba jeste prolozila platky citronu. Ryba se zabalila do bylinek (cela) a potom do mokrych novin a zavazala.

Přidat komentář