Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šťouchané brambory s rozmarýnem

Rozmarýn dodá téhle klasické příloze úplně nový a slavnostní rozměr.

Vydání: 2006/12
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT45M
Pečení 0:45

Ingredience

    • asi 1,5 kg větších brambor
    • sůl
    • 80 g přepuštěného másla
    • 1 menší cibule, najemno nakrájená
    • 200 ml mléka
    • čerstvě mletý pepř
    • 2 větvičky rozmarýnu, otrhané a nasekané + snítka na ozdobu

Příprava jídla

1.  Rozpalte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů; brambory ve slupce osolte a pečte doměkka (půl až tři čtvrtě hodiny, záleží na jejich velikosti). Mezitím si přepusťte máslo: vhoďte ho do teplého kastrolu a zahřívejte tak dlouho, dokud se neoddělí pěna. Tu pak seberte a máslo přes ubrousek nebo velmi jemný cedník přeceďte. Takto přepuštěné máslo se nebude připalovat.

2.  Upečené brambory oloupejte. Do většího hrnce nalijte přepuštěné máslo, přidejte jemně nakrájenou cibulku a opečte ji. Okořeňte čerstvě mletým pepřem a nasekaným rozmarýnem a chvíli míchejte, aby se pepř a bylinky rozvoněly. Přidejte brambory, rozšťouchejte je a zlehka opečte. Přilijte mléko a svařte v hustou hmotu. Osolte podle chuti, ozdobte a podávejte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Švestkové hody

Švestkové hody

Mačkané brambory

Sýr s pršutem a řeřichou

Rybí polévka

Terinka z vepřového masa

Krémová polévka z pečených kaštanů

Smažený kapr v kefírovém těstíčku s mandlemi

Losos v listovém těstě

Krůta se švestkovo-kaštanovou nádivkou

Šunka nasladko

Vánoční bramborový salát

Gratinované brambory Dauphinoise

Kapusta s lískovými oříšky

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/06, str.44

Přidat komentář