Dokonalá ovesná kaše

Křehké velké vločky vytvoří krásně krémovou, jemnou kaši. ,Mikrovlnná metoda‘ tentokrát není rychlejší – ale nemusíte stát u sporáku, míchat a hlídat.
Vydání: 2007/2
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
4.16
Počet porcí: 1 porci
Doba přípravy: Do 10 minut
Vaření: 4-5 minut

Ingredience

    • 50 g velkých ovesných vloček
    • 350 ml mléka nebo vody, nebo směsi mléka s vodou + špetka soli
    • K podávání
    • hustý bílý jogurt, nejlépe řecký
    • med

Příprava jídla

Na sporáku
V hrnci se silným dnem promíchejte vločky s mlékem nebo vodou, případně směsí obojího. Přidejte špetku soli a na mírném plameni povařte čtyři až pět minut. Občas kaši promíchejte.

V mikrovlnce 
Ve vhodné misce promíchejte vločky, tekutinu a sůl a vše povařte pět minut na nejvyšší výkon. V polovině vaření kaši promíchejte a před podáváním ji nechte tak dvě minuty stát.

Jak servírovat 
Ovesnou kaši rozdělte do misek, lžící na ni naklaďte jogurt a zakápněte medem. Malý tip: puristé jedí ‚por-
ridge‘ jen lehounce osolenou!

Další recept na ovesnou kaši naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

Přidat komentář