Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špenátové noky s houbami

Rychlá a snadná příprava. Suroviny máte doma. Zvládnou i začátečníci.

Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Italská

Ingredience

    • 30 g másla
    • 1 šalotka, najemno nakrájená
    • 1 stroužek česneku, prolisovaný
    • 300 g čerstvých hub, pokrájených
    • sůl a pepř
    • 100 ml bílého vína
    • 200 ml smetany ke šlehání
    • špetka muškátového oříšku
    • ½ kg špenátových noků
    • 30 g másla a 50 g strouhaného parmazánu k podávání

Příprava jídla

1.  V pánvi rozpalte máslo a asi minutu na něm smažte šalotku. Jakmile je měkká, přidejte česnek a po chvíli houby. Osolte, opepřete a přibližně tři minuty za stálého míchání opékejte. Pak přilijte víno a počkejte, až se ho většina odpaří. Stáhněte plamen, přidejte smetanu a muškátový oříšek; přiveďte k varu.

2.  Rozpalte gril v troubě a zatím uvařte noky podle návodu na obalu. Slijte je, pokapejte rozpuštěným máslem, posyp­te parmazánem a dejte je na chvilku do trouby pod gril, dokud sýr nezačne  hnědnout. Podávejte přelité připravenou houbovou omáčkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

30x báječné houbové recepty

30 špenátových receptů

Noky se špenátem a uzeným lososem

Noky s pestem

Noky s omáčkou arrabbiata

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept vypadá skvěle, ale zajímalo by mně ,kde koupím špěnátové noky - u nás seženu velmi zřídka obyčejné.
Obrazek uzivatele
Tak se dá improvizovat, obyčejné noky nebo kolínka, udělat a ochutit zvlášť špenát a smíchat libovolné množství podle chuti

Přidat komentář