Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Noky s pestem

Rychlá a snadná příprava. Suroviny máte doma. Zvládnou i začátečníci.

Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Italská

Ingredience

    • 200 ml smetany ke šlehání
    • 150 g strouhaného parmazánu
    • 1 červená chilli paprička, zbavená semínek a nakrájená nadrobno
    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • ½ kg bramborových noků, uvařených a slitých
    • sůl a pepř
    • 2 lžíce bazalkového pesta (k dostání v supermarketech)

Příprava jídla

1.  Rozpalte gril v troubě. Na plotýnku na střední plamen postavte kastrol, vlijte smetanu, přihoďte parmazán, nakrájenou chilli papričku a hořčici. Přiveďte k varu, nechte trochu zhoustnout a vsypte noky. Minutu povařte, pak osolte a opepřete a vše rozdělte do malých zapékacích misek.

2.  Pod grilem přibližně tři minuty zapečte tak, aby omáčka zhnědla. Podávejte přímo v zapékacích miskách potřené bazalkovým pestem.

Domácí pesto 
Pokud nemáte v lednici  hotové pesto, vyrobte si vlastní! Umixujte 100 g čerstvých bazalkových lístků se 100 g piniových oříšků, 50 g parmazánu a jedním stroužkem česneku. Uchovávejte v lednici a spotřebujte co nejdříve.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Špenátové noky s houbami

Noky se špenátem a uzeným lososem

Noky s omáčkou arrabbiata

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/07, str.19
Obrazek uzivatele
cislo apetitu je uvedeno u autora tohoto receptu v uvodu :)
Obrazek uzivatele
tak tohle papání výrazně neporučuju přestože mám noky na všechny způsoby velice ráda, tohle se pomalu nedá jíst, moc omáčky a žádná extra chut...

Přidat komentář