Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krůtí hamburgery

Celozrnnému pečivu, plnému vlákniny, říkají moje děti ,špinavé‘. Pokud k němu mají vaše ratolesti podobný vztah, určitě sami nejlépe víte, jak bravurně se mu dokážou vyhýbat. Ale těmhle hamburgerům neodolají! Oves nahradí běžnou strouhanku z bílého pečiva; meruňky s mrkví dodají karbanátkům sladší chuť a také zabrání jejich vysušení.

Vydání: 2007/2
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny
+ pár minut na chlazení
PT25M
Opékání 0:25
Americká

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, oloupaná a jemně pokrájená
    • 2 stroužky česneku, prolisované
    • 90 g ovesných vloček
    • 450 g krůtího masa, umletého
    • 100 g sušených meruněk, propláchnutých horkou vodou a nakrájených najemno
    • 1 velká mrkev, nastrouhaná
    • 1 vejce, prošlehané
    • žemle (nejlépe celozrnné) a kolečka okurky k podávání

Příprava jídla

1.  V pánvi rozpalte část oleje a doměkka na něm osmažte cibuli; trvá to tak pět minut. Přidejte česnek a opékejte ještě necelou minutu. Přisypte vločky, dvě minuty míchejte a poté přesuňte do větší misky. Nechte vychladnout.

2.  K cibulce přimíchejte ostatní přísady a důkladně rukama promíchejte. Vytvarujte osm bochánků.

3.  Předehřejte troubu na 200/180 ⁰C. Ve velké pánvi rozehřejte zbytek oleje a osmažte na něm karbanátky; stačí tři až čtyři minuty po každé straně. Pak je přesuňte do pekáče a deset až patnáct minut pečte.

4.  Podávejte v houskách s pikantním rajčatovým čatní (viz následující recept) a plátky okurky.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Megasendvič

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/07, str.27

Přidat komentář