Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Uzená hrachovo-mrkvová polévka

Uzené a hrách k sobě cítí přirozenou náklonnost a patří i do klasické české kuchyně. Malá vylepšení dodají této polévce příjemně světácký šmrnc.

Vydání: 2007/2
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
PT1H15M
Vaření 1:15
Polévka Česká

Ingredience

    • 200 g zeleného nebo žlutého sušeného hrachu, předem namočeného
    • kousek uzeného (kolínko s kostí, uzené ocásky nebo žebírka)
    • 2 hřebíčky
    • 1 velká cibule, jemně nakrájená
    • 1 velká mrkev, oškrábaná a nasekaná najemno
    • sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení
    • chlebové krutonky k podávání

Příprava jídla

1.  Hrách dejte vařit asi s litrem a půl vody, uzeným, cibulí, mrkví a kořením. Na mírném varu vařte asi hodinu, až bude uzené úplně měkké a bude se oddělovat od kosti. Maso vyjměte, zbavte kostí, tuku, kůže a šlach a část drobně nakrájejte.

2.  Polévku rozmixujte (je-li jí hodně, mixujte po částech) a vraťte do hrnce s nakrájeným masem. Deset minut povařte, případně osolte a okořeňte čerstvě mletým pepřem.

3.  Podávejte s tenkými plátky zbylého masa – můžete je lehce osmahnout, aby byly křupavé –, případně s chlebovými krutony.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Indonéská hovězí polévka

Japonská polévka s kachním masem

Thajská hovězí polévka s kokosovým mlékem

Stracciatella, vývar s krupičkou a vejcem

Hovězí polévka s knedlíčky

Kuřecí polévka se zeleninou a nudlemi

Rajská polévka s nočky

Dýňová polévka s červenou čočkou a ořechy

Čočková polévka s párkem

Slovenská zelňačka (kapustnica) se sušenými švestkami a klobásou

Vichyssoise

Bramborová polévka s houbami

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v příl. č.2/07, str. 9

Přidat komentář