Čínský Nový rok je báječná příležitost pozvat kamarády na stylové menu. Přípravu zvládnete i po příchodu z práce!
Suroviny
1,2
l
drůbeží výar
100
g
houby šitake plátky
kuřecí prsa
2
ks
vařená, lze nahradit pečenýmim, bez kůže, na kousky
řeřicha
dle chuti, čerstvá
sezamový olej
2
ČL
sůl
Postup
1
Drůbeží vývar nalijte do hrnce a přiveďte k mírnému varu. Přisypte plátky hub a pět minut zvolna vařte. Pak přimíchejte kousky kuřecího masa a řeřichu. Vypněte vařič a ochuťte polévku sezamovým olejem, případně podle potřeby osolte. Promíchejte a před podáváním nechte polévku dvě minuty stát, aby se chuti spojily.
Co pít? Ke kuřecí polévce s řeřichou se hodí veltlínské zelené, ryzlink vlašský či rulandské šedé. Desetiminutovému lososovi svědčí jihoafrický chenin blanc. Tropický ovocný salát si žádá sladká vína - dobře chlazený muškát moravský nebo tramín červený.
Co pít? Ke kuřecí polévce s řeřichou se hodí veltlínské zelené, ryzlink vlašský či rulandské šedé. Desetiminutovému lososovi svědčí jihoafrický chenin blanc. Tropický ovocný salát si žádá sladká vína - dobře chlazený muškát moravský nebo tramín červený.
Komentáře