Dlouhým těstovinám, ať už jsou to špagety, tagliatele nebo linguine, sluší jarní kopřivy!
Suroviny
Na masovou omáčku
olivový olej
4
PL
česnek
8
stroužků
cibule
2
ks
hovězí maso mleté
300
g
rajčatová passata - pyré
200
ml
oregano
3
PL
sůl
pepř
cukr
1
špetka
Na kopřivovou omáčku
olivový olej
2
PL
cibule
1
ks
kopřiva
1
kg
Na těstoviny
těstoviny
1
bal
široké
K podávání
Postup
1
Na oleji osmahněte pokrájenou cibuli a nasekaný česnek, přidejte maso a rozmělněte je vařečkou. Přilijte rajčata i s nálevem, passatu a lehce osolte a opepřete. Na mírném plameni vařte asi čtyřicet minut, aby omáčka hezky zhoustla. Dochuťte oreganem, solí, pepřem a špetkou cukru.
2
Připravte kopřivovou omáčku: na oleji osmahněte pokrájenou cibulku, vsypte najemno pokrájené špičky kopřiv (varem značně zmenší objem) a asi osm minut je duste. Zavadnou, ale neztratí barvu.
3
Podávejte s těstovinami povařenými na skus, posypané parmazánem.
Komentáře