Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s dvojí omáčkou

Ani drsní legionáři by nepohrdli kuchyňsky zkrocenými kopřivami. Výtečné!

Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Vaření 0:40

Ingredience

    • 1 balení širokých těstovin (nudlí)
    Na masovou omáčku:
    • 4 lžíce olivového oleje
    • 8 stroužků česneku, nakrájených
    • 2 cibule, oloupané a nakrájené
    • 300 g mletého masa
    • 500 g konzervovaných loupaných rajčat
    • 200 ml passaty
    • 3 lžíce sušeného oregana, sůl, pepř a špetka cukru na dochucení
    • na kopřivovou omáčku
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená
    • 1 kg kopřiv (jen křehké špičky)
    K podávání:
    • parmazán

Příprava jídla

1.  Na oleji osmahněte cibuli a česnek, přidejte maso a rozmělněte je vařečkou. Přilijte rajčata i s nálevem, passatu a lehce osolte a opepřete. Na mírném plameni vařte asi čtyřicet minut, aby omáčka hezky zhoustla. Dochuťte oreganem, solí, pepřem a špetkou cukru.

2.  Připravte kopřivovou omáčku: na oleji osmahněte cibulku, vsypte najemno pokrájené kopřivy (varem značně zmenší objem) a asi osm minut je duste. Zavadnou, ale neztratí barvu.

3.  Podávejte s těstovinami povařenými na skus, posypané parmazánem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Indické bramborové kari s kopřivami

Kopřivová velikonoční nádivka

Topinky s gorgonzolou a kopřivami

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/07, str.92

Přidat komentář