Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí steak

Jemnou chuť masa skvěle doplní máslo ochucené bylinkami.

Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
17 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Opékání 0:10

Ingredience

    • 4 kuřecí prsíčka (použili jsme Selské kuře)
    • tymián, drcený česnek, sůl a pepř na dochucení
    • olivový olej na potření
    • Na bylinkové máslo
    • 200 g změklého másla
    • 2 lžíce jemně sekaného tymiánu
    • 1 lžička drceného bílého pepře
    • ½ lžičky soli
    • lístky zeleného salátu a divoká rýže k podávání

Příprava jídla

1.  Na bylinkové máslo prohněťte uvedené suroviny v misce. Na fólii směs vytvarujte jako váleček, zabalte a uložte do chladničky.

2.  Steaky naklepejte, posypte pepřem i většinou tymiánu a potřete drceným česnekem promíchaným s olejem. Na pánvi zprudka osmahněte dozlatova, z každé strany asi čtyři minuty. Vyjměte a nechte chvíli odpočívat. Před podáváním lehce osolte a posypte tymiánem.

3.  Steaky podávejte na lístcích zeleného salátu. Na masa položte kolečko bylinkového másla na ochucení.

Máslo  ochucené bylinkami můžete mít v pohotovosti na mrazáku – otestujte česnek a různé kombinace koření.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Argentinský steak s marinádou chimichurri

Japonské závitky negimaki

Roštěnka se sázeným vejcem a hranolky

Klasický steak ze svíčkové

Pravý vídeňský řízek

Švýcarské geschnetzeltes

Šťavnatý špíz

Drůbeží játra po benátsku

Závitek z krůtího masa

Jehněčí kotlety

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v příl. č.4/07, str.11

Přidat komentář