Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Drůbeží játra po benátsku

Drůbeží játra po benátsku

4.1/5 Počet hodnocení: 67
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1198 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 67 g
Tuky 39 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradičně se takto připravují telecí játra – ale i na drůbeží, dochucená vínem a balsamicem, voláme bravo!

Suroviny

drůbeží játra
cibule 500 g
i červené
olej
bujon 100 ml
masový
balzamikový ocet 1 PL
sůl
pepř
cukr 1 špetka
na dochucení

Postup

1

Játra spařte vroucí vodou a nechte okapat. Odstraňte všechny nevzhledné kousky.

2

Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemné plátky. Na oleji zprudka orestujte játra, pak je vyjměte a ve stejném kastrole osmahněte cibuli.

3

Osolte, opepřete, zalijte bílým vínem a vývarem a asi deset minut poduste.

4

Vraťte játra, zakápněte balzamikovým octem a ochutnejte. Chuť dotáhněte špetkou cukru a ihned podávejte nejlépe s pečivem nebo rýží.

Balsamico 
Dlouholetým zráním v dubových sudech získá tento ocet barvu i sílu a stává se spíš tekutým kořením.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

19.12.2007 08:28
Recept se nachází v příl. č.4/07, str.12

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč