Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zelený salát s ořechy, pomeranči a sýrem

Svěžest čerstvého salátu úžasně vynikne ve spojení s pomerančovými filátky a karamelizovanými ořechy; ty jsou mimochodem skvělé i jako ‚televizní zob‘.

Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
Dokončení: 10 minut
P
Salát

Ingredience

    • 1 hrnek vlašských ořechů + 2 lžíce vody a 2 lžíce krupicového cukru
    • ¼ hrnku bílého vinného octa
    • 1 lžička strouhané pomerančové kůry
    • ¼ lžičky mletého hořčičného prášku nebo drcených semínek hořčice či 1 lžička francouzské hořčice
    • 3 lžíce ořechového či olivového oleje
    • sůl a pepř
    • 1 velký zelený salát, opláchnutý a natrhaný na kousky
    • 100 g sýra typu feta nebo sýra s modrou plísní
    • 2 sladké pomeranče, oloupané a nakrájené na filátka bez dělicích blanek

Příprava jídla

1.  Troubu předehřejte na 160 °C. Ořechy nasypte na plech s okrajem, postříkejte vodou a posypte cukrem. Vložte do trouby a za občasného promíchání pečte asi čtvrt hodiny, až cukr zkaramelizuje. Nechte na plechu vychladnout.

2.  Ocet, pomerančovou kůru a hořčici spolu prošlehejte. Postupně zašlehejte olej, osolte a opepřete.

3.  Listy salátu zlehka promíchejte v míse s rozdrobeným sýrem, ořechy a pomerančovými filátky, zakápněte zálivkou a ihned podávejte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sýrové krokety s řeřichou

Kedlubnové zelí s haluškami a uzeným masem

Grilované cibulky s holandskou omáčkou

Přidat komentář