Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sýrové krokety s řeřichou

Nejdřív zkuste ,vařila myšička kašičku‘, pak si pohrajte jako s plastelínou. Krokety jsou dětsky jednoduché – a chutnají přímo božsky!

Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Smažení 0:10

Ingredience

    • 500 ml mléka
    • 80 g krupice
    • 1–2 vejce
    • 100 g strouhaného sýra
    • sůl, pepř
    • strouhanka na obalení
    • rostlinný olej na smažení
    • asi 3 hrsti čerstvé řeřichy

Příprava jídla

Mléko dejte vařit a do vroucího vsypte tenkým praménkem krupici. Za stálého míchání svařte na hustou kaši; trvá to asi deset minut. Do vychladlé kaše zamíchejte vejce, sýr, sůl a pepř. Lžící vykrajujte kousky a vytvarujte z nich válečky. Obalte je ve strouhance a ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje smažte dozlatova. Před podáváním hojně posypte řeřichou.

Každý je zahradník 
S příchylností k půdě to ovšem nemá nic společného – řeřichu totiž stačí vysít do misky na navlhčenou vatu a už za týden sklízíte. Nezapomeňte jemně zalévat.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zelený salát s ořechy, pomeranči a sýrem

Kedlubnové zelí s haluškami a uzeným masem

Grilované cibulky s holandskou omáčkou

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/07, str.23

Přidat komentář