Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilované cibulky s holandskou omáčkou

Úžasný předkrm nebo chuťovka! Nemusíte rozehřívat gril, stačí (grilovací) pánev.

Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT8M
Opékání 0:08

Ingredience

    • ½ hrnku másla, rozehřátého
    • 2 lžíce bílého vinného octa nebo čerstvé citronové šťávy
    • 3 žloutky z velkých vajec
    • po ¼ lžičce soli a chilli
    • svazek jarních cibulek
    • 1 lžíce oleje na potření cibulek

Příprava jídla

1.  Máslo udržujte teplé a tekuté. Ocet nebo šťávu lehce prohřejte; po ruce mějte čtyři lžíce horké vody. V malém kastrůlku dejte vařit vodu. Postavte na něj misku tak, aby se dnem nedotýkala vody. Do ní dejte žloutky a šlehejte, až začnou houstnout.  Přidejte první lžíci horké vody, prošlehejte a opakujte, až spotřebujete všechny čtyři lžíce.

2.  Teď přilijte teplý ocet nebo citronovou šťávu a kastrůlek stáhněte z ohně. Za stálého šlehání začněte tenkým pramínkem přidávat rozpuštěné máslo. Osolte, okořeňte a prošlehejte na hustou, hladkou a jemně napěněnou omáčku.

3.  Podélně rozkrojené, olejem potřené cibulky zprudka opečte na pánvi nebo pod grilem a podávejte s jemnou holandskou omáčkou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zelený salát s ořechy, pomeranči a sýrem

Sýrové krokety s řeřichou

Kedlubnové zelí s haluškami a uzeným masem

Přidat komentář