Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborové placičky s uzeným lososem

Placky budou výborné i se sázeným nebo ztraceným vejcem. Jestli chcete zdravější verzi, smažte je na (silnostěnné nepřilnavé) pánvi jen slabě potřené olejem.

Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Opékání 0:10

Ingredience

    • 1 velká brambora (asi 350 g), pečlivě omytá
    • 1 lžíce hladké mouky
    • 1 lžíce kremžské hořčice nebo křenové omáčky (krenexu)
    • sůl a pepř na dochucení
    • kousek másla
    • 1 lžíce oleje na smažení
    • 4 plátky uzeného lososa
    • zakysaná smetana a pažitka k podávání

Příprava jídla

1.  Neoloupanou bramboru nastrouhejte na čistou utěrku a nad dřezem z ní vymačkejte všechnu přebytečnou vodu. Nastrouhanou bramboru promíchejte s moukou a hořčicí nebo křenem, podle potřeby osolte a opepřete.

2.  Směs rozdělte na osm kuliček a roztlačte je na placičky. Na velké pánvi rozehřejte olej i máslo a placičky postupně opékejte do zlatohněda a křupava; chce to dvě až tři minuty z každé strany.

3.  Na každý talíř položte dvě placky, plátek lososa, kopeček smetany a pár stonků pažitky. Ihned podávejte.

Minimum tuku  Možná v obchodě objevíte olej ve spreji. Velmi šikovná věc – potáhne pánev jemným filmem, na němž se bezvadně (a dietně!) smaží. Nebo pánev prostě potřete štětcem namočeným v oleji.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Babiččiny květákové placičky

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/07, str.53

Přidat komentář