Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polévka s jarním salátem

Možná vás to překvapí, ale salátové listy se skvěle hodí na vaření. Výsledkem je polévka, která doslova dýchá jarem!

Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10

Ingredience

    • 1 stroužek česneku
    • 1 lžíce olivového oleje a 1 cibule
    • sůl
    • 1½ litru domácího kuřecího vývaru
    • špetka sušeného oregana
    • hrstka (asi 50 g) drobných těstovin
    • ½ hlávky jarního salátu
    • 1 vejce vařené natvrdo
    • 50 g strouhaného parmazánu na posypání

Příprava jídla

1.  Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Rozehřejte olej a česnek, cibuli a oregáno na něm asi tři minuty poduste doměkka. Přilijte vývar, osolte a uveďte k varu. Vsypte těstoviny a vařte pět minut, ne zcela doměkka.

2.  Salát rozeberte na jednotlivé listy, omyjte je a pokrájejte na centimetrové proužky. Přihoďte je do polévky a mírně vařte dalších pět minut.

3.  Na talíři ozdobte plátky vajíčka a posyp­te strouhaným parmazánem.

S kopřivami 
Salát můžete nahradit mladými výhonky kopřiv. Počítejte zhruba s 50 až 100 g kopřivových listů na hrnec polévky.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hráškové pyré s mátou

Marinované kuře pečené naplocho

Pečené česnekové brambory

Velikonoční muffiny

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/07, str.57
Obrazek uzivatele
Do kritérií jsem si dala vegetariánská jídla, kuřecí vývar není bezmasá surovina. Jarmila
Obrazek uzivatele
Ano, tento jinak skvělý server toto zanedbává...taktéž jsem dala kritérium BEZMASÁ a vyjela i Šumivá ústřicová polévka...atp. Jinak skvělý server!

Přidat komentář