Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hráškové pyré s mátou

Spojení mladého jemného hrášku se svěží mátou se ve světě těší velké oblibě. Zkuste tuhle anglickou verzi – a hned pochopíte, proč je tak populární.

Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT5M
Vaření 0:05
Britská

Ingredience

    • 1 balení mraženého hrášku (400 g)
    • 8 mátových lístků + několik snítek
    • na ozdobení
    • 2 lžíce másla
    • 2 lžíce smetany ke šlehání
    • sůl a pepř

Příprava jídla

Hrášek a mátu dejte do kastrůlku, zalijte asi 100 ml vody, zakryjte a vařte doměkka; stačí tak pět minut. Slijte a společně s máslem, smetanou, solí a pepřem rozmixujte v kuchyňském robotu dohladka. Na talíři pyré ještě ozdobte snítkami máty.

TIP 
Přestože je příprava pyré blesková záležitost, klidně ho přichystejte den předem a přikryté uchovejte v lednici. Před podáváním už stačí pyré jen šetrně, pozvolna prohřát a ozdobit mátou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka s jarním salátem

Marinované kuře pečené naplocho

Pečené česnekové brambory

Velikonoční muffiny

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/07, str.58

Přidat komentář