Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené česnekové brambory

Pečené brambory skvěle doplní voňavé šťavnaté kuře!

Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT55M
Vaření 0:55

Ingredience

    • 600 g nových brambor
    • 6 stroužků česneku
    • 100 ml rostlinného oleje nebo sádla

Příprava jídla

1.  Umyté brambory dvacet minut povařte v osolené vodě, poté slijte. Česnek oloupejte, podélně rozkrojte a přidejte k bramborám. Obsah hrnce na třech nebo čtyřech místech trochu rozmáčkněte šťouchadlem, ne však až ke dnu.

2.  Do pekáčku, ve kterém se budou péci brambory, nalijte olej. Nádobu přidejte do trouby ke kuřeti v okamžiku, kdy k dopečení masa zbývá asi třicet pět minut. Po pěti minutách pekáček vyjměte a opatrně do něj přesypte obsah hrnce (pozor na prskající tuk!). Zlehka promíchejte a vraťte do trouby. Zapékejte dozlatova; trvá to tak půl hodiny.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka s jarním salátem

Hráškové pyré s mátou

Marinované kuře pečené naplocho

Velikonoční muffiny

Komentáře

Obrazek uzivatele
chybi mi uz jen recept na caj... z Apetitu se stava casopis pro kuchare-zacatecniky
Obrazek uzivatele
Zdá si mi naopak výborné, že v Apetitu si najdou recept jak zkušení, tak absolutní začátečníci. Když jsou všechny recepty složité, může to mladé adepty odradit. Přimlouvám se za více tolerance.
Obrazek uzivatele
Milá paní, divila byste se, kolik lidí neumí správně ani čaj :-)
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/07, str.58

Přidat komentář