Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Trhanec

Pozor, naše roztrhaná nadýchaná palačinka s ovocem způsobuje závislost!

Vydání: 2007/5
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
Odležení: 30 minut
PT8M
Smažení 0:08

Ingredience

    • 50 g rozinek (sultánek)
    • 50 ml rumu
    • 100 g hladké mouky
    • 4 lžíce smetany (60 ml)
    • 120 ml mléka
    • 3 velká vejce, žloutky a bílky zvlášť
    • špetka soli
    • 1 sáček vanilkového cukru
    • 1 lžíce krupicového cukru
    • 1–2 lžíce másla na smažení
    Na posypání a ozdobení:
    • 1 lžíce mletého cukru
    • maliny, jahody, lesní ovoce – anebo jablečný kompot a skořice

Příprava jídla

1.  Rozinky namočte na půl hodiny do rumu. Z mouky, mléka, smetany, žloutků a špetky soli vyšlehejte metličkou hladké těstíčko a také ho nechte půl hodiny v chladu odpočinout.

2.  Bílky ušlehejte, pak k nim přidejte oba druhy cukru a ještě chvíli prošlehejte. Sníh společně s okapanými rozinkami jemně zapracujte do těstíčka.

3.  V pánvi rozehřejte máslo, vlijte těsto a na středním plameni opékejte tři až čtyři minuty, dokud palačinka nezezlátne. Obraťte a opečte i z druhé strany.

4.  Hotovou palačinku roztrhejte dvěma vidličkami (klasický postup velí nekrájet) a rozdělte na talíře. Trhance ozdobte ovocem, případně okapanými jablky z kompotu, a pocukrujte.

Rakouská inspirace  Trhance můžete také přelít žlutkovým krémem z předchozího receptu a jednoduchou ovocnou omáčkou. Jak ji připravíte? Ke 100 g mražených malin přidejte dvě lžíce vody a dvě minuty prohřejte v mikrovlnné troubě. Těšte se na velmi intenzivní labužnický zážitek!
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Trhanec s jablky

Dukátové buchtičky

Krupicová kaše

Bavorské vdolečky

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/07 str.26

Přidat komentář