Základních surovin je jen hrstka, zato chutí a konzistencí hned několik. Vláčné maso, křupavý polníček, šťavnatá vůně malin a pikantní říz cibule se spojují v přímo nebeský chuťový zážitek!
Suroviny
polníček
4
bal
asi 800g
kachní prsa
400
g
uzená nebo uzené kuře, pokrájené na plátky
cibule červená
1
ks
na jemné plátky
maliny
hrst
Na zálivku
med
30
ml
tekutý
olivový olej
1
PL
ocet
125
ml
malinový, například z Makra
sůl
pepř
na dochucení
Postup
1
Suroviny na zálivku spolu prošlehejte. Dobře propláchnutý a osušený polníček dejte do misky, vmíchejte cibuli a maliny. Na vrch položte plátky masa a vše přelijte zálivkou. Podávejte ihned.
Skvělý Malinový ocet Vyrobíte tak, že zahřejete 1,5 l bílého vinného octa a přelijete jím půl kila malin ve sterilizované lahvi. Nechte čtyři dny stát ve stínu při pokojové teplotě, občas protřepte. Přeceďte, uchovejte v chladu (až rok).
Komentáře