Salát z uzeného kuřete s polníčkem a malinami

Základních surovin je jen hrstka, zato chutí a konzistencí hned několik. Vláčné maso, křupavý polníček, šťavnatá vůně malin a pikantní říz cibule se spojují v přímo nebeský chuťový zážitek!
Vydání: 2007/7
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
0
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    • 4 balení polníčku (asi 800 g)
    • uzená kachní prsa nebo uzené kuře (cca 400 g), pokrájené na plátky
    • 1 červená cibule, pokrájená na jemné plátky
    • hrst malin

    Na zálivku:
    • 30 ml tekutého medu
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 125 ml malinového octa (k mání například v Makru + Tip)
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

Suroviny na zálivku spolu prošlehejte. Dobře propláchnutý a osušený polníček dejte do misky, vmíchejte cibuli a maliny. Na vrch položte plátky masa a vše přelijte zálivkou. Podávejte ihned.

Skvělý Malinový ocet  Vyrobíte tak, že zahřejete 1,5 l bílého vinného octa a přelijete jím půl kila malin ve sterilizované lahvi. Nechte čtyři dny stát ve stínu při pokojové teplotě, občas protřepte. Přeceďte, uchovejte v chladu (až rok).

Přidat komentář