Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ryba s kořeněnou čočkou po indicku

Zdravé a lahodné

Vydání: 2007/8
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání: 15 minut
PT10M
Příprava 0:10

Ingredience

    • 1 limeta, nakrájená na čtvrtky
    • 3 lžíce slunečnicového oleje
    • 1 cibule, nasekaná
    • 1 lžička kari koření
    • 1 lžíce rajčatového pyré
    • 400 g konzervované čočky, scezené a propláchnuté, znovu scezené
    • 2 lžíce čatní, nejlépe mangového + trocha k podávání
    • 4 filety z bělomasé mořské ryby, každý o váze asi 140 g
    • sůl a pepř
    • nasekaný koriandr k podávání (nemusí být)

Příprava jídla

1.  Jemně nasekejte jednu čtvrtku limety i s kůrou. Ve středně velkém kastrolu rozehřejte dvě lžíce oleje a osmahněte na něm cibulku. Smažte asi pět minut, až změkne a začne zlátnout. Přidejte kari i rajčatové pyré a smažte ještě minutu. Přilijte dvě deci vody a čatní, vsypte čočku a nasekanou limetu. Poduste do zhoustnutí; trvá to asi pět minut.

2.  Na pánvi rozehřejte zbylý olej, rybu osolte a opepřete. Filety opečte dozlatova – chce to tak pět minut z každé strany. Ryby i čočku zakápněte trochou limetové šťávy. Podávejte posypané čerstvým koriandrem, chcete-li, a doplněné chlebovými plackami.

Voňavá změna
Aby se chuť ryby jemně zvýraznila, před pečením ji lehce potřete prolisovaným česnekem.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Úžasný recept ke kterému se ráda vracím.

Přidat komentář