Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Italská melounová polévka s parmskou šunkou

Tandem meloun–šunka Italové doslova milují, a to i v tekuté podobě!

Vydání: 2007/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Příprava 0:20
Polévka Italská

Ingredience

    • 1 oranžový cukrový meloun, asi 1,5kg, oloupaný
    • šťáva z 1 pomeranče a ze ¼ citronu
    • ½ lžičky mořské soli
    • ½ lžičky nahrubo nadrceného pepře, nejlépe růžového
    • špetka cukru (nebo podle chuti)
    • 4 velké plátky parmské šunky; část nakrájejte

Příprava jídla

1.  Meloun nakrájejte a dužinu rozmixujte. Promíchejte se šťávou z citrusů. Lehce osolte a opepřete, případně dochuťte špetkou cukru – je-li meloun dokonale zralý, nebude to třeba.

2.  Vmíchejte pokrájenou šunku a rozdělte do čtyř misek. Navrch rozložte plátky šunky a poprašte trochou čerstvě mletého pepře.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Melounový salát s limetkovou zálivkou

Mražená melounová pěna

Zapečené melouny po židovsku

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/07, str.82
Obrazek uzivatele
Prosím nikdy jsem neviděl oranžový meloun,kde ho seženu? v každé zelenine určitě nebude.
Obrazek uzivatele
bude bude je to ten ktery je maly jako balon na hazenou a ma takovou zeleno oranzovo sedou slupku

Přidat komentář