Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečené melouny po židovsku

Mana nebeská

Vydání: 2007/8
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 3
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Pečení 0:20

Ingredience

    • 3 malé cukrové melouny
    • ¹/₃ hrnku oleje
    • asi 600 g nasekaného kuřecího nebo krůtího masa
    • sůl podle chuti
    • 2 hrnky nasekané zelené cibulky
    • ¹/₃ hrnku nasekané petrželky
    • ¼ hrnku citronové šťávy
    • 2 hrnky povařené rýže

Příprava jídla

1.  Melouny podélně rozpulte, vyjměte semínka, dužinu vydlabejte a dejte stranou. Na oleji v kastrolu osmahněte maso, osolte a asi čtvrt hodiny duste. Vmíchejte cibulku, petrželku, citronovou štávu a ještě chvilku poduste, aby cibulky změkly. Nechte vychladnout a pak smíchejte s povařenou rýží.

2.  Směsí naplňte rozpůlené melouny a posypte je nasekanou dužinou. V ohnivzdorné formě zapékejte při 150 stupních asi dvacet minut. Podávejte horké.

Přímo biblické  rozměry má toto tradiční jídlo židovské kuchyně. Říká se mu Melon Baal Canaf, tedy meloun s křídly – na stole totiž vydrží tak krátce, jako kdyby měl perutě… Do náplně můžete dát i pečené maso.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Melounový salát s limetkovou zálivkou

Italská melounová polévka s parmskou šunkou

Mražená melounová pěna

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/07, str.83

Přidat komentář