Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rybízový rosol

Rybíz obsahuje dostatek pektinu, takže želíruje bez další pomoci. Sterilováním můžete životnost rosolu ještě prodloužit.

Vydání: 2007/8
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 2 skleničky
Doba přípravy: Do hodiny
PT30M
Vaření 0:30
Zavařenina

Ingredience

    • 600 ml šťávy vylisované z čerstvého červeného rybízu
    • 600 ml 100% hroznového džusu

Příprava jídla

1.  Na mírném ohni svařte džus na třetinu objemu, v jiném kastrůlku proveďte totéž s rybízovou šťávou. Oba sirupy smíchejte a za stálého míchání dál vařte na prudším ohni, aby směs začala rosolovatět – na vychlazeném talířku ztuhne tak, že v ní prstem vytvoříte rýhu. Pokud rosol nehoustne, přidejte lžičku citronové šťávy a ještě chvíli vařte.

2.  Seberte pěnu a rosolem naplňte suché nahřáté skleničky. Zavíčkujte, obraťte a nechte deset minut stát víčkem dolů.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Meruňky ve vlastní šťávě

Višňová marmeláda

Přidat komentář