Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Višňová marmeláda

Višně jsme osladili novinkou letošního léta, agávovým sirupem, a o správnou konzistenci se postaral agar. Dokonalé!

Vydání: 2007/8
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 2 skleničky
Doba přípravy: Více než hodinu
PT50M
Vaření 0:50
Zavařenina

Ingredience

    • 1 kg višní
    • sůl
    • 50 ml agávového sirupu (prodejny zdravé výživy a bioprodejny)
    • 1–2 lžičky agaru

Příprava jídla

1.  Višně operte, vypeckujte a nasypte do širšího nízkého kastrůlku. Podlijte třemi lžícemi vody, posypte trochou soli a na mírném ohni vařte asi půl hodiny – višně postupně pustí šťávu, změknou a asi polovina tekutiny se odpaří. Jakmile je směs hustá, přidejte agávový sirup; záleží na vaší chuti a na  kyselosti ovoce. Buďte přitom opatrní a raději ochutnávejte: agávový sirup je velmi sladký!

2.  Podle návodu na obalu rozpusťte jednu nebo dvě lžičky agaru v několika lžících vody a dvě minuty povařte. Přidejte k višním a ještě minutu až dvě povařte. Hotovou marmeládou naplňte skleničky, zavíčkujte je a dvacet minut zavařujte v zavařovacím hrnci při 80 stupních.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Prosím Vás Agar,seženu kde?

Přidat komentář