Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mexické závitky s fazolemi

Lehký oběd

Vydání: 2007/8
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 20 minut
Vaření: 20 minut
PT15M
Příprava 0:15

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nasekaná nadrobno
    • 2 stroužky česneku, nasekané
    • 2 konzervy červených fazolí, slitých
    • 4 zralá rajčata, pokrájená
    • 1 velká cuketa, nakrájená na plátky
    • 1 lžička sladké nebo pálivé papriky
    • sůl a pepř, případně limetková šťáva
    • 2 lžíce sekaných koriandrových lístků
    • 8 pšeničných či kukuřičných tortill
    • ½ hlávky ledového salátu
    • 1 malá okurka, nakrájená na plátky
    • 180 ml zakysané smetany

Příprava jídla

1.  Rozehřejte olej v pánvi a doměkka opečte cibuli. Přidejte česnek, jednu konzervu fazolí a tři minuty prohřívejte. Pak je vidličkou rozmačkejte na pastu.

2.  Přidejte zbývající fazole, rajčata, cuketu, papriku a pět lžic vody. Přikryjte
a deset minut velmi zlehka vařte; občas promíchejte. Jakmile směs zhoustne, ochuťte ji solí, pepřem, limetkovou šťávou a přimíchejte koriandr.

3.  Na rozpálené suché pánvi ohřejte tortilly a naplňte je fazolovou směsí, salátem, okurkou a smetanou. Zarolujte.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář