Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Celerová remuláda na topinkách z českého chleba

Co s mladým celerem? Přesvědčte se dřív, než jim podzim vykreslí na řezu hnědé žilkování…
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Zelenina Francouzská

Ingredience

    • bulvu celeru, oloupanou
    • 250 ml majonézy
    • 2 kyselé okurky
    • 1 vejce natvrdo (jen žloutek)
    • 1 lžíci sekaných bylinek  (například pažitka, estragon)
    • 1 lžíci kaparů naložených v soli
    • 1 lžičku kvalitní hořčice (nemusí být)
    • šťávu z půlky citronu
    • klasický chléb, třeba šumavu

Příprava jídla

1. Celer nakrájejte na nudličky (přibližně o tloušťce zápalky). Pokapejte citronovou šťávou a nechte chvilku odležet v lednici.

2. Do misky dejte majonézu, přidejte najemno nastrouhané okurky, bylinky, kapary a žloutek protlačený hustým sítem, případně lžičku hořčice. Dobře promíchejte.

3. Přidejte okapaný celer a uložte v chladu až do podávání.

4. Podávejte s plátky chleba, nejlépe nasucho opečenými.

Tip Apetitu:
Na elegantní předkrm nebo přílohu povýšíte remuládu tak, že do ní přidáte dvě lžíce koňaku a několik nahrubo nakrájených nebo podrcených vlašských ořechů.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

V Olomouci byla otevřena prodejna Český grunt

V Olomouci byla otevřena prodejna Český grunt

Kaviár z lilku

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/04, str.35

Přidat komentář