Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
salat
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1880 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 20 g
Tuky 195 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Co s mladým celerem? Přesvědčte se dřív, než jim podzim vykreslí na řezu hnědé žilkování…

Suroviny

celer 1 ks
mladá bulva, oloupaná
majonéza 250 ml
nakládané
vejce 1 ks
uvařené natvrdo
bylinky 1 PL
dle chuti - pažítka, estragon
kapary 1 PL
naložené v soli
hořčice 1 ČL
z poloviny citronu

Postup

1

Celer nakrájejte na nudličky (přibližně o tloušťce zápalky). Pokapejte citronovou šťávou a nechte chvilku odležet v lednici.

2

Do misky dejte majonézu, přidejte najemno nastrouhané okurky, bylinky, kapary a žloutek protlačený hustým sítem, případně lžičku hořčice. Dobře promíchejte.

3

Přidejte okapaný celer a uložte v chladu až do podávání.

4

Podávejte s plátky chleba, nejlépe nasucho opečenými.

Tip Apetitu:
Na elegantní předkrm nebo přílohu povýšíte remuládu tak, že do ní přidáte dvě lžíce koňaku a několik nahrubo nakrájených nebo podrcených vlašských ořechů.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

30.08.2007 07:54
Recept se nachází v č.8/04, str.35

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč