Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čedarové vdolečky

Chutnají teplé i studené! Pokud vám zbudou do druhého dne, podélně je rozpulte a opečte na pánvi či v troubě. Můžete je i zamrazit, pak vydrží až dva měsíce.

Vydání: 2007/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 12–15 kousků
Doba přípravy: Do 20 minut
Pečení: 12-15 minut
PT10M
Příprava 0:10

Ingredience

    • 200 g hladké mouky + trocha na poprášení pracovní plochy
    • 1 lžička kypřicího prášku
    • 50 g másla o pokojové teplotě
    • 25 g ovesných vloček
    • 75 g strouhaného čedaru nebo jiného sýra + trocha na posypání
    • 150 ml mléka
    K podávání:
    • avokádo anebo měkký sýr, šunka, okurka, řeřicha

Příprava jídla

1.  Předehřejte troubu na 220/200 stupňů. Mouku s kypřicím práškem prosijte do misky a přidejte máslo, vločky, sýr a postupně přilévejte mléko, abyste získali měkké, ale nelepivé těsto.

2.  Na vále poprášeném moukou vyválejte z těsta placku silnou aspoň 2 cm. Pomocí kulatého vykrajovátka o průměru 4 cm vytvořte vdolečky.

3.  Přesuňte je na plech potažený pečicím papírem, poprašte moukou nebo sýrem a pečte 12–15 minut, až vyběhnou a zezlátnou. Servírujte je s rozmačkaným avokádem nebo měkkým sýrem, šunkou, okurkou nebo řeřichou.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Už jsem je dělala několikrát a vždy mají velký úspěch ....
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/07, str.34

Přidat komentář