Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pizza Margherita

Pizza Margherita

4.6/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Snadné 2 pizzy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1297 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 45 g
Tuky 90 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pizza, kterou si upečete sami, chutná dvojnásob dobře!

Náš tip: Milujete pizzu? Dejte si také pravou italskou pizzu s mortadellou a burratou z Líné kuchařky podle našeho videoreceptu

Skryt pre seznam

Suroviny

rajče 750 g
oloupaná nebo konzervovaná
olivový olej 2 PL
+ na pokapání
podle základního receptu
sůl
na plátky
nastrouhaný
bazalka 14 lístků

Postup

1

V pánvi rozpalte olej a vsypte na něj rajčata – ať čerstvá, nebo konzervovaná.

2

Pod pokličkou je asi dvě minuty duste; odklopte, přidejte cukr a rajčata vařte ještě šest až sedm minut, aby se zbavila vody.

 
3

Těsto potřete rajčaty, pokapejte olejem a osolte. Dejte do trouby a pečte asi čtvrt hodiny.

 
4

Pak pizzy poklaďte plátky mozzarelly, posypte parmazánem a vraťte na dalších pět minut do trouby. Posypte bazalkou a hned podávejte.

Těsto na pizzu

  • 30 g droždí rozmíchejte v troše vlažné vody, přidejte 1 lžičku cukru, asi 2 lžíce hladké mouky a zamíchejte.
  • Po čtvrthodině přilijte 1 lžíci olivového oleje, přibližně 200 ml vlažné vody, ½ lžíce soli a postupně přisypávejte 500 g hladké mouky tak, abyste získali měkké, nelepkavé těsto.
  • Deset minut ho hněťte a pak jej vložte do misky vymazané olivovým olejem. Zakryjte ji fólií a nechte těsto kynout (nejlépe přes noc v lednici) na dvojnásobný objem. Pak ho rozválejte – buď na dvě pizzy o průměru asi 30 cm, nebo na velikost pečicího plechu.
  • Poklaďte surovinami a pečte asi dvacet minut při 200/180 °C.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Komentáře

20.03.2010 15:56
přídala jsem ještě sušená rajčata, která jsem pekla spolu s mozzarellou a navrch čerstvou rukolu, kterou jsem jemně zakápla olejem z těch rajčat.
29.11.2008 08:56
Za par minut hotova a velmi chutna...doporucuji!

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč