Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hruškový nákyp

Hrušky mají jen jednu nevýhodu – bývá jich najednou moc. Tenhle dezert si s přebytky poradí rychle a lahodně!

Vydání: 2007/9
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40

Ingredience

    • 8 krajíců bílého toustového chleba
    • 250 ml mléka
    • 100 g moučkového cukru se skořicí
    • 3 vejce, žloutky a bílky zvlášť
    • 600 g oloupaných hrušek
    • 1 lžička másla nebo oleje a strouhanka na vymazání a vysypání formy

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Zapékací nebo nákypovou formu či malý pekáček vymažte máslem a vysypte strouhankou, přebytek oklepejte.

2. Toustový chléb natrhejte na kousky a v míse zalijte vlažným mlékem. Nechte aspoň deset minut stát, aby se chléb rozmáčel. Potom ho zpracujte na husté, kašovité těsto.

3. Žloutky v míse smíchejte s cukrem, přidejte rozmáčený chléb a hrušky pokrájené na menší kostky. Dobře promíchejte, aby byly kousky ovoce v těstě stejnoměrně rozptýlené.

4. Z bílků ušlehejte lesklý sníh, přesuňte ho na těsto ve formě a stěrkou nebo lžicí opatrně, ale stejnoměrně zatřete do těsta. Pečte asi čtyřicet minut, až bude povrch nákypu zlatavý. Nechte trochu vychladnout a podávejte.

Miniverze
Pečte asi dvacet minut v menších formičkách.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jahelno-pohankový nákyp s houbami

30x recepty z báječného podzimního ovoce

Hrušky nasladko aneb 24 ovocných receptů

Ostružinový koláč

Smetanová houbová omáčka

Fettuccine s pestem a sušenými brusinkami

Přidat komentář