Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Fettuccine s pestem a sušenými brusinkami

Kapsička plná brusinkové šťávy vás v těstovinách příjemně překvapí!

Vydání: 2007/9
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10
Italská

Ingredience

    Na pesto

    • 2 hrnky čerstvých bazalkových lístků
    • 2 stroužky česneku, oloupané hrst lískových nebo vlašských oříšků
    • 3 lžíce strouhaného parmazánu
    • trocha soli a bílého pepře
    • ½ hrnku olivového oleje

    Na dokončení

    • 400 g silnějších nudlí, nejlépe čerstvých nebo vakuovaných
    • hrst sušených brusinek, namočených do vlažné vody
    • hrst vlašských ořechů a bazalky

Příprava jídla

1. Nejprve si připravte aromatické pesto. Podle tradice se bazalka s oříšky tře v hmoždíři a pak dochutí (k tomu slouží parmazán) a spojí olivovým olejem. Dnes se však běžně všechny suroviny mixují – takže spolu vše utřete nebo rozmixujte na hustou kašičku. Pesto je velmi výrazné, takže se dávkuje skrovně; zbylé zalijte ve sklenici olivovým olejem a uchovejte v chladu.

2. Těstoviny uvařte podle návodu v dostatečném množství osolené vody ,al dente‘. Do pesta vmíchejte scezené brusinky a směs dejte do velké mísy. Nudle sceďte, vsypte do mísy a zahorka promíchejte s pestem s brusinkami. Rozdělte na hlubší talíře a okamžitě podávejte; jednotlivé porce ještě posypte vlašskými ořechy, a chcete-li, ozdobte několika lístky čerstvé bazalky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ostružinový koláč

Hruškový nákyp

Smetanová houbová omáčka

Přidat komentář