Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
kukuřičné lívance
ZDROJ: PXhere.com
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4235 kcal
Bílkoviny 391 g
Sacharidy 167 g
Tuky 230 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramboráky trochu jinak. Pokud milujete slané placky, můžete vyzkoučet slanou verzi lívanců. Kukuřičné lívance jsou na přípravu rychlé a jednoduché. Skvělá příloha k masu, nebo jednoduchá věčeře s pikantním dipem nebo salsou. 

Suroviny

konzervovaná sceďte
vejce 2 ks
rozpuštěné
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
jarní cibulka 2 ks
najemno
sůl ½ ČL
slunečnicový olej 4 PL
na smažení
slanina 8 plátků
libová, lze vynechat
rozpůlená
olivový olej
na pokapání
sůl
pepř

Postup

1

Připravte těstíčko Nejdřív zapněte gril na vysoký stupeň. Pokud jste zvolili čerstvou kukuřici, nejprve odstraňte listy a poté velkým ostrým nožem seřízněte zrnka z klasu.

2

Pět minut vařte v hrnci vody, pak je osušte a nechte vychladnout. Mezitím ušlehejte vejce, mléko a máslo; přimíchejte mouku i sůl a zpracovávejte, dokud není těsto hladké. Na závěr přihoďte kukuřici a jarní cibulku.

3

Ogrilujte rajčata a slaninu Rajčata naskládejte rozkrojenou stranou nahoru na velký plech, pokapejte je olivovým olejem, osolte a opepřete. Slaninu položte v jedné vrstvě vedle rajčat. Grilujte 8–10 minut, dokud rajčata nezměknou a slanina není křupavá. Nezapomeňte ji v polovině grilování otočit.

4

Osmažte lívance Zatímco se slanina griluje, rozpalte ve velké pánvi slunečnicový olej. Nalijte na něj čtyři lžíce těstíčka a smažte po každé straně minutu nebo dvě, dokud placičky nejsou nafouknuté a zlatavé.

5

Pokračujte, dokud nepoužijete všechno těsto; lívance nechte okapat na ubrouscích nebo kuchyňském papíru. Podávejte s rajčaty, slaninou, případně chilli omáčkou na dochucení.

Kouzelná přísada:
Nejkvalitnější ‚anglická‘ slanina je sušená zasyrova. Uzené ‚velkovýrobní‘ slaniny nebývají tak kvalitní. Protože se udí v páře, obsahují hodně vody a při smažení pak prskají. I na českém trhu se ale už začínají objevovat první opravdu kvalitní, masité slaniny.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč