Voňavé masové kuličky vám budou chutnat samotné jen tak, nebo s rajskou omáčkou.
Suroviny
vepřové maso mleté
500
g
libové
nastrouhaný
parmazán
50
g
strouhaný
ze 2 citronů
citronová šťáva
1
PL
vejce
1
ks
petrželka
hrst
olivový olej
4
PL
Postup
1
Prohněťte přísady (s výjimkou olivového oleje) na těsto. Pokud by výsledná směs byla příliš suchá, přidejte ještě trochu citronové šťávy.
2
Olivový olej rozpalte na pánvi. Z důkladně zpracované směsi vytvarujte kuličky o průměru asi čtyři centimetry. Mírně je zploštěte, aby vznikly drobné karbanátky, a v horkém oleji osmažte dozlatova z obou stran – celkem by to mělo trvat okolo patnácti minut.
3
Osmažené kuličky na chvíli položte na kuchyňský papír, aby se odsál přebytečný tuk, a podávejte.
Ideální příloha: rýže nebo brambory a rajčatový salát a/nebo vaše oblíbená rajská omáčka