Kachna na pomerančích

Kachní maso skvěle doplní ovoce, jedno, zda po česku jablka nebo pomeranče.
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
3.64706
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 15—20 minut

Ingredience

    • 4 kachní prsíčka, každé o váze cca 175 g
    • 2 lžíce pomerančové zavařeniny
    • 2 lžíce zavařeniny, želé nebo rosolu z červeného rybízu
    • 2 pomeranče, oloupané a rozkrájené na filátka
    • 150 ml čerstvé pomerančové šťávy
    • ¾ kostky drůbežího bujonu
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Opečte kachní prsa
Zahřejte troubu na 200 °C. Kachní prsa osolte a opepřete. Rozpalte nepřilnavou pánev a pět minut na ní opékejte maso kůží dolů, aby zezlátla a uvolnilo se z ní a zpod ní co nejvíc tuku – sádla. Předpečená prsíčka pak vložte do pekáčku kůží nahoru a vložte je do trouby: na patnáct minut, pokud chcete, aby byla trochu růžová uprostřed. Po dvaceti minutách už by mělo být maso dokonale propečené.

2. Prohřejte omáčku

Obě zavařeniny vložte do rendlíku s pomerančovou šťávou a rozdrobenou kostkou. Na středním plameni je vymíchejte dohladka a přiveďte k varu. Vmíchejte pomerančová filátka. Podávejte přelité přes kachní prsa.

Podávejte s bramborami pečenými nejlépe v kachním sádle, hrstí řeřichy nebo potočnice a/nebo prudce opečenými lusky cukrového hrachu.

Související

Přidat komentář