
Kachna na pomerančích
Kachní maso skvěle doplní ovoce, jedno, zda po česku jablka nebo pomeranče.
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 15—20 minut
Pečení: 15—20 minut
P
Ingredience
- 4 kachní prsíčka, každé o váze cca 175 g
- 2 lžíce pomerančové zavařeniny
- 2 lžíce zavařeniny, želé nebo rosolu z červeného rybízu
- 2 pomeranče, oloupané a rozkrájené na filátka
- 150 ml čerstvé pomerančové šťávy
- ¾ kostky drůbežího bujonu
- sůl a pepř
Příprava jídla
1. Opečte kachní prsa
Zahřejte troubu na 200 °C. Kachní prsa osolte a opepřete. Rozpalte nepřilnavou pánev a pět minut na ní opékejte maso kůží dolů, aby zezlátla a uvolnilo se z ní a zpod ní co nejvíc tuku – sádla. Předpečená prsíčka pak vložte do pekáčku kůží nahoru a vložte je do trouby: na patnáct minut, pokud chcete, aby byla trochu růžová uprostřed. Po dvaceti minutách už by mělo být maso dokonale propečené.
2. Prohřejte omáčku
Obě zavařeniny vložte do rendlíku s pomerančovou šťávou a rozdrobenou kostkou. Na středním plameni je vymíchejte dohladka a přiveďte k varu. Vmíchejte pomerančová filátka. Podávejte přelité přes kachní prsa.
Podávejte s bramborami pečenými nejlépe v kachním sádle, hrstí řeřichy nebo potočnice a/nebo prudce opečenými lusky cukrového hrachu.
Zahřejte troubu na 200 °C. Kachní prsa osolte a opepřete. Rozpalte nepřilnavou pánev a pět minut na ní opékejte maso kůží dolů, aby zezlátla a uvolnilo se z ní a zpod ní co nejvíc tuku – sádla. Předpečená prsíčka pak vložte do pekáčku kůží nahoru a vložte je do trouby: na patnáct minut, pokud chcete, aby byla trochu růžová uprostřed. Po dvaceti minutách už by mělo být maso dokonale propečené.
2. Prohřejte omáčku
Obě zavařeniny vložte do rendlíku s pomerančovou šťávou a rozdrobenou kostkou. Na středním plameni je vymíchejte dohladka a přiveďte k varu. Vmíchejte pomerančová filátka. Podávejte přelité přes kachní prsa.
Podávejte s bramborami pečenými nejlépe v kachním sádle, hrstí řeřichy nebo potočnice a/nebo prudce opečenými lusky cukrového hrachu.
Přidat komentář