Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jablkový koláč

Pouhých šest přísad! Je skvělý hned zatepla, nejlépe s kopečkem vanilkové zmrzliny.
Autor:
Hodnocení:
19 (hlasů)
Počet porcí: 16 kousků
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 45 minut
P
Koláč Česká

Ingredience

    • 230 g změklého másla
    • 250 g přírodního cukru + trocha na posypání
    • 1 balíček vanilinového cukru
    • 350 g hladké mouky prosáté s ½ sáčku prášku do pečiva
    • 4 vejce
    • 450 g jablek, oloupaných a bez jádřince, nakrájených na plátky a zakapaných šťávou z ½ citronu

Příprava jídla

1. Rozpalte to
Troubu předehřejte na 180 °C, vyšší plech o rozměrech asi 27 × 20 cm vyložte pečicím papírem.

2. Připravte koláč
Máslo, cukr, vejce a vanilinový cukr  utřete dohladka. Pak přisypte mouku s práškem. Polovinu směsi dejte na plech, navrch rozdělte plátky jablek a naneste zbývající těsto. Povrch posypte trochou přírodního cukru. Těsto neuhlazujte.

3. Upečte jej
Vložte do trouby a pečte asi tři čtvrtě hodiny dozlatova, aby byl koláč pružný na dotek. Nechte pár minut chladnout, pak ho vyklopte, stáhněte papír a moučník nakrájejte.

Užijte si to
Tenhle koláč báječně chutná nejen se šlehačkou, ale také se zakysanou smetanou nebo s vanilkovou zmrzlinou! Jablečnou vrstvu můžete vylepšit podle chuti – přidejte k ní třeba skořici, vlašské nebo lískové ořechy, nasekané mandle…

Další skvělý recept na jablkový koláč naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Hned večer jsem ho upekla a musím říct, že je skvělý, skvělý a skvělý. Jen jsem to těsta přidala trošku mléka, bylo docela husté.
Obrazek uzivatele
prave som ho kostovala, fajn, trochu viac sladky, nabuduce by som dala viac jablk a menej cukru, ale inak chuti dobre:)

Přidat komentář