Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.5/5 Počet hodnocení: 17
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1034 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 81 g
Tuky 54 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží podzimní jídlo.

Suroviny

sůl 1 PL
na promnutí zelí
sušená rajčata 2 PL
naložená v oleji
středne velké
bez pecek
olivový olej 3 PL
ocet 1 PL
sůl
pepř
petrželka 1 hrst

Postup

1

Zelí nakrájejte na co nejjemnější nudličky. Možná to zní zvláštně, ale jejich jemnost velmi ovlivní chuťový výsledek. (Odolejte pokušení vhodit zelí do robotu – získali byste podivně rozsekané kousky nevalné chuti.) Nudličky vhoďte do mísy a lehce je poprašte solí. Promněte a nechejte půl hodiny odpočívat v chladu; zelí krásně zkřehne.

2

Cibulky rozkrájejte ,na výšku‘ na osminky a rozdělte na plátky. Sušená odkapaná rajčata (bez nálevu) nakrájejte na jemné proužky. Spolu s cibulí a olivami je přidejte k zelí a vše promíchejte.

3

Olej, ocet a cukr spolu prošlehejte vidličkou v hrnku nebo misce a přelijte přes salát. Promíchejte, mírně opepřete, případně dosolte a ozdobte nasekanou petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/10

Komentáře

30.08.2007 19:30
Recept se nachází v č.10/04, str.39

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč