Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Králík s ořechovou omáčkou

Lahodné masíčko

Vydání: 2004/10
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Vaření: 30-50 minut
P
Česká

Ingredience

    • 1 králíka (asi 1,5 kg), naporcovaného
    • 100 g másla
    • 3 lžíce rostlinného oleje
    • 1 střední cibuli, nakrájenou
    • 1 lžíci másla rozetřeného se lžící  hladké mouky (na zahuštění)
    • hrst mletých vlašských ořechů
    • šťávu z půlky citronu
    • 1 žloutek rozmíchaný s 200 ml  smetany
    • sůl a pepř na dochucení

     

     

     

Příprava jídla

1. Cibuli opékejte asi tři minuty v silnostěnném kastrolu na směsi másla a oleje. Přidejte kousky masa a opečte je ze všech stran. 2. Králíka mírně posolte, kastrol přikryjte pokličkou a duste maso asi půl hodiny (doba dušení ale záleží na stáří masa). Máslo rozetřené s moukou uhněťte do kuličky a dejte na chvilku do lednice.

3. Vyjměte maso z kastrolu a uchovejte v teple. Do šťávy vložte kuličku z másla a mouky a nechte ji přejít varem. Stáhněte plamen, omáčku přelijte přes cedník a zahustěte mletými vlašskými ořechy.

4. Zakápněte směs citronovou šťávou, ještě omáčku krátce povařte a nakonec ji zjemněte žloutkem rozmíchaným se smetanou. Promíchejte, dosolte, prohřejte – ale nevařte, aby se žloutek nesrazil. Ideální přílohou je rýže nebo  brambory.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Králík na černo

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/04, str.45

Přidat komentář