Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smažené vepřové řízky

Jemné vepřové panenky zaručí, že se řízky budou na jazyku doslova rozplývat. Čerstvá strouhanka se postará o křupavost.

Vydání: 2007/10
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT30M
Smažení 0:30
Maso Italská

Ingredience

    • 4 vepřové panenky o celkové váze asi 1 kg
    • 200 g hrubé mouky
    • 4 vejce
    • asi 1 lžička soli
    • rostlinný olej na hluboké smažení
    • 300 g strouhanky, nejlépe namleté z dietních (karlovarských) sucharů
    • 3–4 lžíce sádla (lze vynechat)
    • citron k podávání

Příprava jídla

1. Vepřové panenky nakrájejte na asi centimetrové plátky, trochu našikmo, aby byla plocha větší. Položte je po dvou na sebe a lehce naklepejte, stačí klouby ruky. Postupně je obalujte v hrubé mouce – dobře ji přitiskněte –, ve vejcích rozšlehaných se solí a strouhance. Vrstvy vajíčka a strouhanky můžete i zopakovat.

2. Řízky pozvolna smažte ve vysoké vrstvě oleje; přidejte do něj lžíci sádla. Čas od času můžete nádobu přikrýt, aby řízky lehce ‚suflovaly‘ – obal se nadýchne. Podávejte s citronem, bramborami či kaší.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečená kachna

Jablečný závin

Guláš

Vepřo knedlo zelo

Bramboračka s houbami

Buchty s povidly

Španělský ptáček

Špekové knedlíky

Přidat komentář