Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramboračka s houbami

Houbovka je vždycky skvělá, ale s nočky se promění v dokonalé antidepresivum, to jest v životabudič.

Vydání: 2007/10
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka Česká

Ingredience

    • 100 g másla
    • hrst pokrájených čerstvých hub
    • 1 mrkev, pokrájená nebo nastrouhaná
    • 1 lžíce jakékoli mouky
    • 2–3 větší brambory, pokrájené na kousky
    • sůl, kmín, majoránka a několik stroužků česneku na dochucení

    Na nočky:

    • 3 lžíce hrubé mouky
    • 1–2 vejce
    • špetka soli

Příprava jídla

1. V hrnci rozehřejte máslo a poduste na něm houby spolu s mrkví. Zaprašte moukou, osmahněte, zalijte asi litrem studené vody, osolte a uveďte do varu. Vsypte brambory, kmín a na mírném plameni povařte asi dvacet minut.

2. Mezitím z mouky, vajec a soli smíchejte husté těstíčko a před koncem varu vykrajujte lžičkou noky přímo do polévky. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové. Dochuťte polévku majoránkou a rozdrceným česnekem a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečená kachna

Smažené vepřové řízky

Guláš

Vepřo knedlo zelo

Buchty s povidly

Španělský ptáček

Špekové knedlíky

Přidat komentář