Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špekové knedlíky

Hříšně dobré! Když uberete uzeného, získáte rafinovanou přílohu, třeba k pečínce.

Vydání: 2007/10
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
Odležení: 60 minut
PT20M
Vaření 0:20
Česká

Ingredience

    • 6 tvrdších housek
    • 50 g slaniny
    • ½ kg hrubé mouky
    • 3 vejce + 2 žloutky
    • 150–200 g uzeného masa
    • špetka soli
    • cibulka opečená na sádle, k podávání (nemusí být)
    • dušené zelí, k podávání

Příprava jídla

1. Housky nakrájejte na kostičky a osmažte na pokrájené slanině. Pak vložte do mísy mouku, vejce i žloutky, malinko přisolte a zadělejte studenou vodou tak, aby vzniklé těsto bylo spíš řidší.

2. Do vypracovaného těsta přidejte osmažené housky a uzené maso nakrájené na kostičky. Potom všechno pořádně promíchejte, dejte stranou a nechte hmotu celou hodinu odpočinout.

3. Vytvarujte přiměřeně velké knedlíky (aby se pohodlně vešly do dlaně) a dvacet minut vařte ve slané vodě. Vylovte je děrovanou naběračkou a jezte s dušeným zelím a opečenou cibulkou.

Dušené zelí
Asi třičtvrtěkilovou hlávku zelí pokrájejte či nakrouhejte na nudličky, nakrájenou cibuli zpěňte na 4 lžících sádla se 4 lžičkami cukru, pak vsypte zelí, podle chuti okmínujte a osolte. Přiklopte a duste doměkka – aby bylo zelí ještě lepší, můžete přidat jablka. Podušené zelí ochutnejte a dolaďte octem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečená kachna

Smažené vepřové řízky

Jablečný závin

Guláš

Vepřo knedlo zelo

Bramboračka s houbami

Buchty s povidly

Španělský ptáček

Komentáře

Obrazek uzivatele
zkoušela jsem a povedly se:-)

Přidat komentář