Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kapustnica

Slavnostní, přímo královská polévka!

Vydání: 2007/10
Autor:
Hodnocení:
20 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 20 minut
PT2H20M
Vaření 2:20
Polévka Slovenská

Ingredience

    • 300 g uzeného plecka
    • 500 g kysaného zelí
    • 2 cibule
    • 4 stroužky česneku
    • 50 g sušených švestek
    • 1 nožka paprikové klobásy (čabajky)
    • 4 kuličky pepře a nového koření, 2 bobkové listy
    • 150 ml smetany rozmíchané s 1 lžící hladké mouky na zahuštění
    • 1 lžíce másla
    • 1 lžička sladké papriky
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1 Dobře omyté uzené dejte vařit do asi litru a půl vlažné vody. Zelí sceďte a vymačkejte, ale nálev uchovejte na závěrečné dochucení. Zelí nakrájejte a po dvaceti minutách je přidejte k masu. Pak přihoďte cibuli nakrájenou na kolečka, oloupaný česnek, sušené švestky, nakrájenou klobásu, koření a na mírném plameni vařte asi dvě hodiny. Měkké maso vyjměte a nechte trochu vychladnout.

2 Smetanu s moukou v hrnku promíchejte vidličkou. Na pánvičce rozpusťte máslo a zpěňte na něm papriku – její chuť se tím rozvine a polévka získá ještě lákavější barvu. Pak kapustnici zahustěte smetanou s moukou, přidejte osmahnutou papriku a ještě 15 až 20 minut povařte.

3 Maso pokrájejte na úhledné kousky, vraťte do polévky, dochuťte solí, pepřem a lákem ze zelí. Podávejte s chlebem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Slovenský oběd

Slovenský oběd

Brambory a zelí, živobytí celý

Halušky

Živáňská pečeně

Bratislavské rohlíčky

Přidat komentář