Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Halušky

Pro tvorbu halušek existuje speciální pomůcka, cedník ‚haluškár‘. Ale skvělé budou i odkrajované z prkénka!

Vydání: 2007/10
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M
Vaření 0:05
Východoevropská

Ingredience

    • 500 g hrubé mouky
    • 2 vejce
    • 300–350 ml mléka
    • sůl
    • 120 ml kyselé smetany
    • 200 g brynzy
    • 200 g slaniny, na kostičky

Příprava jídla

Z mouky, mléka a vajec vypracujte těsto jako na noky. Buď je pak odkrajujte z prkénka, nebo protlačujte speciálním cedníkem do vroucí osolené vody. Brynzu promíchejte se smetanou a vyškvařte slaninu. Po pěti minutách vyberte halušky z vody, přesuňte do mísy s brynzou a posypte slaninou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Slovenský oběd

Slovenský oběd

Kapustnica

Živáňská pečeně

Bratislavské rohlíčky

Komentáře

Obrazek uzivatele
jsou toto opravdu pravé halušky? základní surovinou jsou syrové brambory - viz. diskuze u receptu Pravé slovenské halušky
Obrazek uzivatele
Nie, toto ani nahodou nie su prave halusky, v pravych haluskach MUSIA BYT SUROVE ZEMIAKY (brambory). Apetit je expert na zle recepty na halusky, bud v ceste uvadza uvarene zemiaky, alebo ziadne, popripade ich ochucuje bazalkou.... hroza
Obrazek uzivatele
urcite nie su, halusky z muky sa pouzivaju ako priloha alebo do polievky.

Přidat komentář