Kuře na paprice s noky

Kuře na paprice, obměna klasického receptu na slepici oblíbeného v dobách našich prababiček, má snazší a rychlejší přípravu, a přitom je božsky dobré!
Vydání: 2007/10
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
4.4
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Vaření: 60 minut

Ingredience

    • 1 kuře, naporcované, nebo jednotlivé porce (vždy s kostí)
    • sladká mletá paprika, sůl
    • 100 g másla
    • 2 velké cibule, pokrájené nadrobno
    • 300 ml smetany
    • 60 g hladké mouky

Příprava jídla

Porce kuřete osolte a obalte v paprice. Na másle zpěňte cibuli, vložte maso, osmahněte ho, podlijte a duste doměkka; trvá to asi tři čtvrtě hodiny. Hotové kousky kuřete vyndejte, šťávu propasírujte přes cedník a zahustěte moukou rozkvedlanou ve smetaně. Povařte čtvrt hodiny a pak vraťte kousky kuřete do omáčky. Podávejte s noky.

Související

Oběd od babičky

Oběd od babičky

Komentáře

Obrazek uzivatele
opravdu skvělé!! já moc vařit neumím a toto byl můj první pokus o tento typ jídla a musím uznat, že dopadl na jedničku.Odpalované těsto na noky se taky povedlo,ale i naše verze s obyčejnými mléčnými noky chutnala skvěle.A hlavně: příprava je jednoduchá.

Přidat komentář