Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bábovka Savoy

Tuhle bábovku podávají v pražské kavárně Savoy. Je naprosto fantastická! Tamnímu cukráři Lukáši Pohlovi za ni posíláme medaili.

Vydání: 2007/10
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
101 (hlas)
Počet porcí: 10
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení 1:00
Koláč Česká

Ingredience

    • máslo a hrubá mouka na vysypání formy
    • 6 vajec, žloutky a bílky zvlášť
    • 280 g másla
    • 280 g moučkového cukru + trocha na poprášení
    • 250 ml smetany ke šlehání
    • 360 g polohrubé mouky
    • 1 sáček vanilinového cukru
    • 100 g vlašských ořechů, nasekaných
    • 1 sáček prášku do pečiva
    • 150 g nugátu nebo mléčné čokolády, nasekané
    • 30 g kakaa

Příprava jídla

1. Velkou bábovkovou formu vymažte a vysypte, troubu předehřejte na 180/160 stupňů. Ve větší misce smíchejte máslo s polovinou cukru a utřete doběla. Za stálého míchání elektrickým šlehačem přidávejte žloutky, pak snižte rychlost a přilijte smetanu. Krátce prošlehejte.

2. V jiné misce vyšlehejte dotuha bílky se zbytkem cukru a vanilinovým cukrem. Zhruba polovinu sněhu smíchejte s máslovo-vaječnou hmotou, přisypte mouku prosátou s kypřicím práškem, promíchejte a pak zlehka přidejte zbytek bílků.

3. Do formy vlijte polovinu těsta, posypte ho ořechy a nugátem. Zbytek obarvěte kakaem a nalijte navrch. Pečte asi hodinu. Po vychladnutí poprašte moučkovým cukrem.

Další recept na bábovku najdete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

20x dokonalá bábovka

reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
výborná bábovka
Obrazek uzivatele
Bábovka je opravdu úžasná. Ale pekla jsem ji v silikonové formě a vůbec mi nešla vyklopit :-( Ale recept je opravdu úžasný!
Obrazek uzivatele
...i když teda kalorická bomba :-) Jen jsem ji musela péct trochu dýl, nechtěla se mi propéct...
Obrazek uzivatele
..ale musím přiznat, že lepší chuť měla až druhý den.
Obrazek uzivatele
Je opravdu výborná, ale při vyklápění se mi vždycky rozdělí v místě kde jsou ořechy, nevím co s tím. Vrstva ořechů a nugátu mi připadá moc vysoká. Prosím o radu jak postupujete.
Obrazek uzivatele
Také se mi to při prvním pokusu stalo, teď ořechy lehce zamíchám do "hladiny" první vrstvy a snažím se je nesypat až k okraji bábovky, nugát vynechávám.
Obrazek uzivatele
Moc dobrá, zvlášť ta rozpuštěná čokoláda chutná skvěle
Obrazek uzivatele
Recept je nepraktický, jde vidět že je od "muže". Nestačí jen jedno máslo a jedna smetana. Ale jinak je to ta nejlepší bábovka, kterou jsem kdy jedla.
Obrazek uzivatele
myslím si, že stačí 200g cukru. Ale bola naozaj výborná, smotana jej dodala výbornú chuť a nebola ani suchá. :-)
Obrazek uzivatele
jak zamezit aby se zakalila
Obrazek uzivatele
Nejlepší bábovka, jakou jsem kdy jedla! Je sice cenově i časově náročnější, ale stojí to za to!!!
Obrazek uzivatele
Chuťově dobrá, hlavně ten čokoládový prostředek ;-) odleželé ještě lepší!
Obrazek uzivatele
famózna bábovka ,náročná ale stoji za to
Obrazek uzivatele
Aby sa bábovka nelepila, je lepšie ju vymazať nie maslom ani olejom ale sádlom a strúhankou miesto múky. Krásne sa potom vyklopí.
Obrazek uzivatele
Fantastická bábovka, nic pro hlídače kalorií, ale ta chuť! Mívám problém ji vyklopit, nepeču proto už v kameninové formě, ale v hliníkové. Nemá sice tak pěkný tvar, ale vyklopí se bez trhání.

Přidat komentář